Đukić Dejanović: Ova vlada će trajati pun mandat, nema podela u SPS-u

Zamenica predsednika Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović smatra da će ova vlada trajati pun mandat i da nema nagoveštaja za njenu rekonstrukciju.

Komentarišući izjavu premijera da je želeo još jednu ili dve promene prilikom formiranja nove vlade, ali da iz različitih političkih razloga to nije mogao da sprovede u delo, ona kaže da to ne znači nagoveštaj rekonstrukcije.

"Premijer je prilično jasan u svojim formulacijama. To što je rekao znači to. Razmišljao je možda da još neki ministri budu zamenjeni, ali politička volja većine u SNS-u je bila protiv toga i sigurno je da on uvažava i stav svojih stranačkih kolega", rekla je Đukić Dejanović.

Na pitanje o podelama u SPS-u, o čemu spekulišu mediji, kaže da toga kod socijalista nema, da te podele i postoje samo u medijima, ali da se na sednicama zvaničnih organa može videti apsolutno jedinstvo oko pozicije Ivice Dačića kao nesumnjivog lidera i oko politike koju SPS vodi i tvrdi da tu nema razlika.

"Da li neko ima i neki pojedinačni stav i lično nezadovoljstvo – toga ima u svim partijama", kaže Đukić Dejanović i dodaje da su socijalisti medijima atraktivni kao druga politička snaga po veličini u Srbiji, te da kopajući o mogućim podelama pokušavaju da podignu tiraž.

Upitana hoće li socijalisti imati svog kandidata na predsedničkim izborima, ona kaže da o tome nisu razgovarali, ali da je premijer Aleksandar Vučić izjavio da će se tim baviti za šest meseci, te da i oni po tom pitanju neće istupati ranije.

"Kao koalicioni partner u Vladi ne bi bilo dobro da trčimo pre njih i pre njega", rekla je Đukić Dejanović.

Kada je reč o dugovanjima SPS-a, kaže da nije tajna da postoje još od pre 2000. godine, ali da je stranka Ivice Dačića nastavila kontinuitet SPS-a, te da su preuzeli i dugove.

"Da smo promenili ime i da smo se nekako prestrojili, verovatno bi sudbina tih dugova bila drugačija. Dakle, ne pravimo nove dugove već vraćamo stare", objasnila je.

Dodaje da stranka treba finansijski da se konsoliduje, ali da će se finansijski problemi neuporedivo lakše rešavati kada socijalista bude više u svim parlamentima i kada suma novca koja pripada SPS-u bude veća.

"Na kraju učestvovati u političkom životu ne znači imati samo lagodnosti, nego rešavati i različite probleme pa i finansijske", zaključila je funkcionerka SPS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи