LDP poziva članove, simpatizere i građane na "Paradu ponosa"

Liberalno-demokratska partija pruža punu podršku održavanju "Parade ponosa" i poziva svoje članove, simpatizere i ostale građane da prisustvuju toj manifestaciji u nedelju, 18. septembra.

"Država taj dan ima obavezu da pokaže da ni pod kojim uslovima neće uskratiti podršku manifestaciji i jedinstvena je prilika da razne organizacije i građani pokažu solidarnost sa onima koji svakoga dana brane svoje ljudsko pravo i dostojanstvo, svesni da na taj način brane svakog čoveka pojedinačno", poručili su iz LDP-a.

Kako je saopšteno, moderan i civilizovan svet nameće ljudska prava kao osnovna, nedeljiva i ona koja su uvek i svuda zagarantovana svakom pojedincu u društvu, a strah i strepnja moraju ustupiti mesto razumevanju, pažnji i toleranciji.

"U nedelju ćemo šetati, nadajući se da će i celo društo tog dana pokazati razumevanje, solidarnost, pružiti podršku i poslati široj javnosti poruku da Srbija pripada modernom svetu. Takav svet, kakav mi sanjamo i za koji se borimo, kao primarne vrednosti ističe društvo bez podela, razlika i straha", poručili su iz LDP-a.

U saopštenju se dodaje da su se proteklih godina svi trudili da ulice na dan "Parade ponosa" budu slobodne, lišene bilo kakvog nasilja usmerenog prema onome ko drugačije misli, izgleda ili deluje, a da je zajednička šetnja prilika da još jednom pošalje značajna poruka svim ugroženim pojedincima i grupama i da se u tom bogatsvu raličitosti vidi prilika za unapređenje svih prava.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи