SNP: Zatvoriti granicu za migrante

Srpska narodna partija ponovo je zatražila zatvaranje granica zbog migrantske krize, navodeći da su se njihovi raniji zahtevi za uvođenjem odlučnijih mera pokazali kao ispravni te pozdravila, kako navode, promenu državne politike po tom pitanju.

SNP u saopštenju navodi da je predsednik te stranke Nenad Popović, svestan da migrantska kriza predstavlja jedan od najvećih bezbednosnih izazova, još ranije insistirao na hermetičkom zatvaranju granica i podizanju zida na granici sa Makedonijom, po uzoru na zidove koji su sa istom namenom podignuti u EU.

"Pokazalo se da su zahtevi Nenada Popovića za čvršćom migrantskom politikom ispravni. Da je tada bilo sluha za njegove stavove, danas ne bismo imali preko 10.000 nelegalnih migranata na našoj teritoriji, koji sve češće čine teška krivična dela, kao što je delo pokušaja ubistva koje je jedan od migranata prošle nedelje počinio u SSidu", dodaju.

SNP ističe da je zbog nekontrolisanog priliva migranata, među kojima je, navode, veliki broj terorista i opasnih zatvorenika izgnanih iz arapskih zemalja, neophodno zatvoriti granice na isti način kao što je to uradila Mađarska.

"Pozivamo da se pogledaju u ogledalo svi oni koji su nas tada optuživali da širimo mržnju, a danas zauzimaju iste stavove kao SNP", ističe SNP i dodaje da se Popović ni pre godinu dana nije osvrtao na brojne pretnje, uvrede i napade zbog svog stava o migrantima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво