Vulin: Raditi najpre na sebi, pa će sve biti u redu s komšijama

Bez stabilne Srbije nema stabilnog regiona, kaže za RTS ministar Aleksandar Vulin ističući značaj parlamentarnih izbora u Hrvatskoj.

Ministar rada Aleksandar Vulin istakao je da je politika Vlade Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem sve vreme stabilnost – najpre u Srbiji, politička iz koje proizlazi ekonomska i svaka druga, a onda i stabilnost u regionu.

"Veoma su važni izbori i to kako će građani Hrvatske glasati, obezbediti da njihova zemlja postane nalik na Srbiju u smislu stabilnosti i da će posle toga moći da se posveti ekonomiji i svemu onome što jednu zemlju čini uspešnom i stabilnom i mi se nadamo da će tako i biti", rekao je Vulin gostujući u Dnevniku RTS-a.

Govoreći o porukama komesara za proširenje EU Johanesa Hana protekla dva dana, Vulin je rekao da mu je drago što je komesar "priznao da je politika Srbije ispravna i da je to državnička politika koja stvara stabilnu Srbiju". Bez stabilne Srbije nema stabilnog regiona, poručio je ministar.

"Nadam se da će svi tako shvatiti tu poruku – svako treba da radi najpre na sebi i na svojoj zemlji, pa će onda sve biti u redu sa komšijama", rekao je Vulin.

Govoreći o povećanju minimalne cene rada sa 121 na 130 dinara Vulin je rekao da Vlada Srbije ima jasnu politiku – "ne možemo da damo više nego što imamo, ali čim imamo više novca građani će prvi to osetiti".

Ističe da je dogovor postignut zahvaljujući sindikatima i poslodavcima koji su razumeli kakva je situacija. Pregovarali smo jezikom brojeva i u dobroj veri, rekao je ministar.

Najavljuje do nove godine uvođenje u proceduru predloga zakona koji će omogućiti bolji ambijent za poslodavce.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара