Nikolić sa načelnikom Generalštaba vojske Angole

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa vojnom delegacijom Angole koju je predvodio Žeraldo Sašipengo Nundo, načelnik Generalštaba vojske Angole.

Tomislav Nikolić je naglasio da je bilateralna saradnja dve zemlje izuzetna i da je zasnovana na iskrenom prijateljstvu i razumevanju, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

"Srbija je veoma zahvalna na principijelnom stavu Angole oko pitanja Kosova i Metohije. Ja znam da svi koji se drže do svojih principa trpe velike pritiske, ali to razlikuje velike od malih naroda, a principi i moralne vrednosti su ono što razlikuje čoveka od drugih živih bića", rekao je Nikolić.

Istakao je da dve zemlje imaju dobru saradnju u oblasti vojne industrije i podvukao da Srbija ima izvanrednu namensku industriju.

Vojna doktrina dve zemlje je kompatibilna zato što je bazirana na odbrani i to je veoma važna tačka saradnje, naglasio je predsednik Srbije.

Dodao je da studenti iz Angole koji studiraju u Srbiji, predstavljaju najčvršću sponu u vezama dve zemlje.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što će na sutrašnjoj svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije biti i jedan mlađi kadet iz Angole, koji se unapređuje u čin potporučnika", rekao je Nikolić.

Žeraldo Sašipengo Nundo je zahvalio predsedniku na časti koja mu je ukazana prijemom i naglasio da ta zemlja pažljivo neguje prijateljstvo sa Srbijom.

Saglasio se sa predsednikom da su studenti iz Angole najbolji emisari prijateljstva dve zemlje, potvrdio privrženost daljem razvoju izvanrednih bilateralnih odnosa, kao i da Angola ostaje pri stavu o Kosovu i Metohiji.

broj komentara 0 pošalji komentar