Đorđević i Čepurin: Intenzivirana saradnja u oblasti odbrane

Opšti i politički odnosi Srbije i Rusije napreduju, čime je intenzivirana i saradnja u oblasti odbrane, ocenili su tokom sastanka ministar odbrane Zoran Đorđević i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Na taj način, kako su istakli, u potpunosti su potvrđeni odnosi koje definiše Deklaracija o strateškom partnerstvu.

Đorđević je zahvalio na pomoći koju Rusija pruža Srbiji u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta na prostoru KiM, kao i na podršci našim naporima da ostvarimo punopravno članstvo u EU kao spoljno-politički prioritet, uz istovremene odlične odnose sa svim partnerima i na Istoku i na Zapadu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Đorđević i Čepurin su razgovarali o različitim oblastima odbrambene saradnje dveju zemalja, a na sastanku je bilo reči i o predstojećim zajedničkim vojnim vežbama i vojnim aspektima posete premijera Rusije Dmitrija Medvedeva Srbiji.

Razgovaralo se i o učešću delegacije Ministarstva odbrane i VS na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija 2016" u Kubinku, što će znatno ubrzati projekte u oblasti vojno-tehničke saradnje u narednom periodu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво