DSS: Junker rekao sve

Demokratska stranka Srbije ocenila je da je pismo predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera samo potvrdilo da su diskriminacija i rasizam dozvoljeni samo kada se sprovode prema srpskom narodu i Srbiji i ponovo pozvala vladu i premijera da odustanu od ulaska u EU.

DSS prvom potpredsedniku Vlade, Ivici Dačiću, poručuje da predsednik Evropske komisije,  Žan Klod Junker, "nije promašio temu" kada je odgovorio na pismo predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

"On je samo na učtiv način potvrdio ono što svi već odavno znamo: Diskriminacija i rasizam nisu poželjni unutar EU, ali su jedino dozvoljeni kada se sprovode prema srpskom narodu i državi Srbiji", navodi DSS.

Ta stranka zato ponovo poziva predsednika Vlade Aleksandra Vučića kao i čitavu Vladu da "odustanu od za Srbiju neprihvatljivog koncepta ulaska u EU".

Demokratska stranka Srbije saopštila je i da su srpske stranke u RS postigle puno jedinstvo u vezi sa održavanjem referenduma i da niko nema prava da građanima Srpske uskraćuje prava koja im po Ustavu pripadaju.

DSS tvrdi da održavanje "noćne konsultacije" državnog vrha Srbije, sastanak premijera sa službama bezbednosti i poziv rukovodstvu RS na razgovor u Beogradu, predstavljaju "banalan politički marketing", usmeren ka domaćoj javnosti, a istovremeno će služiti i kao pokriće pred zapadnim mentorima za pravdanje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво