Popović: Referendum najdemokratskiji način izražavanja volje

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović rekao je da narod Republike Srpske ima pravo da potvrdi svoj Dan državnosti na referendumu, kao najdemokratskijem mogućem načinu da se izrazi volja jednog naroda.

Srpski narod sa one strane Drine je izabrao pravo demokratije, a ne sile i uslovljavanja, da izrazi pravo na svoje postojanje koje je zagarantovano Dejtonskim sporazumom, naveo je Popović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim rečima, sprovođenje referenduma odlika je najuređenijih demokratskih društava u Evropi i zašto bi onda neko oduzeo osnovno demokratsko pravo Srbima, osim ako ne misli da kao narod, Srbi ne vrede i nemaju ista prava kao ostali narodi u Evropi.

Predsednik SNP-a je ukazao i da je referendum o Danu Republike raspisan u skladu sa Ustavom i zakonom i da predstavlja opravdanu reakciju najviših organa srpskog naroda na stalne pokušaje da se ospori postojanje RS, zagarantovano Dejtonskim sporazumom.

"Pozdravljam principijelnu poziciju Ruske Federacije koja je podržala pravo naroda RS na referendum, čime je Rusija još jednom pokazala da poštuje suverenitet RS i da je iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda", zaključio je Popović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи