Stefanović: Stabilnost Srbije nije ugrožena

Srbija želi da pokaže da ima aktivnu ulogu u procesu održavanja stabilnosti u regionu, ocenio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i poručio da, uprkos tenzijama u BiH povodom najavljenog referenduma u RS, stabilnost Srbije nije ugrožena.

Nebojša Stefanović nije želeo da ulazi u detalje iznete na konsultacijama državnog vrha sinoć u Beogradu, te je ponovio da, uprkos zabrinutosti zbog svega što se dešava u vezi sa referendumom, stabilnost Srbije nije ugrožena.

"Vlada i premijer čine sve što je u našoj moći da Srbija bude stabilna i da bude garant i oslonac i Republici Srpskoj u smislu povećanja stabilnosti i ekonomskog razvoja", rekao je Stefanović i podsetio da će sutra biti sastanak predsednika i premijera Srbije sa predstavnicima Srba iz Bosne i Hercegovine.

Poručio je da se Vlada Srbije bori za to da naša zemlja bude sigurna i bezbedna kako bi nastavila da ekonomski jača.

"Želimo da pokažemo da imamo aktivnu ulogu u tome, da održimo stabilnost koju imamo i zbog koje imamo povećan broj investitora. Naša ekonomija napreduje i imamo rast upravo jer smo obezbedili da naša zemlja bude stabilna i sigurna", zaključio je Stefanović.

"Poruke iz Hrvatske nemaju veze sa zdravim razumom"

Stefanović je rekao da izjave koje prethodnih dana stižu iz Hrvatske, odnosno bivšeg premijera Zorana Milanovića, najmanje imaju veze sa zdravim razumom, i poručio da u skladu sa odlukom Vlade to neće komentarisati.

"Trudiću se da poštujem ono što je Vlada donela kao svoju odluku da članovi Vlade dalje ne komentarišu ono što stiže iz Hrvatske. To što stiže i što vidimo svakog dana čini mi se da nekako najmanje ima veze sa zdravim razumom", rekao je Stefanović.

Istakao je da će se truditi da se uzdrži od svakog komentara.

"Mi u tome više ne možemo da učestvujemo, neka oni razmišljaju o tome", rekao je Stefanović.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво