LDP pozvao Nikolića i Vučića da se založe za odlaganje referenduma

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović pozvao je predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića da se založe za odlaganje najavljenog referenduma u Republici Srpskoj.

Srbija mora da utiče da se referendum o Danu Republike Srpske, zakazan za 25. septembar, odloži "i tako zaustavi sarajevski i banjalučki nacionalizam koji stoje iza njega", navodi se u Jovanovićevoj pisanoj izjavi.

Čedomir Jovanović je dodao da "inat ne sme biti način našeg reagovanja" i, ma koliko pogrešne poteze povlačilo zvanično Sarajevo i Bakir Izetbegović, mi ne treba da odgovaramo novim greškama nego razumom.

"Srbija je potpisnik Dejtonskog sporazuma, a Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, organizovanjem referenduma, koji krši poredak Bosne i Hercegovine, dovodi u pitanje mir između Srba i Bošnjaka. Najavljeni referendum najviše šteti upravo Beogradu, i potrebno je da se čuje da je Srbija za njegovo odlaganje", istakao je lider LDP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи