Maja Gojković na konferenciji parlamenata u Rigi

Predsednica Skupštine Srbije i predsednica Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje Maja Gojković učestvuje na Parlamentarnoj konferenciji zemalja Baltičkog regiona u Rigi, koja se organizuje povodom 25. godišnjice postojanja te organizacije baltičkih zemalja.

Gojkovićeva je na konferenciji rekla da Parlamentarna skupština Crnomorske ekonomske saradnje, u cilju unapređenja vrednosti demokratije i vladavine prava, podržava regionalni dijalog i svojim aktivnostima promoviše vrednosti ekonomskog razvoja, mira i stabilnosti, koji su od značaja za područje crnomorskog regiona i širi evropski prostor.

Predsednica Skupštine Srbije je ukazala da parlamentarna komponenta odnosa predstavlja važan aspekt u rešavanju aktuelnih pitanja i izrazila uverenje da će parlamentarna saradnja, razvoj bilateralnih kontakata između nacionalnih parlamenata i tešnja interakcija između regionalnih i međunarodnih parlamentarnih skupština otvoriti put ka efikasnom sprovođenju zajedničkih ciljeva, saopšteno je iz skupštine.

Gojkovićeva je rekla da se Srbija, u okviru šestomesečnog predsedavanja Parlamentarnom skupštinom Crnomorske ekonomske saradnje, zalaže za dalje razvijanje regionalne saradnje, unapređenje ekonomske saradnje putem novih i realizacije već postojećih projekata, kao i dalji razvoj saradnje sa Evropskom unijom.

Na konferenciji se razgovara o parlamentarnoj saradnji, kvalitetu obrazovanja i važnosti povezivanja obrazovanja i tržišta rada, borbi protiv nezaposlenosti mladih.

Gojkovićeva je u okviru konferencije imala susret sa predsednikom Letonije Rajmondsom Vejonisom, kao i sa predsednicom parlamenta Letonije Inarom Murnice.

Maja Gojković je na tim sastancima izrazila spremnost Srbije na ukupno unapređenje bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje dve države, kao i unapređenje međuparlamentarne saradnje, kako na najvišem nivou, tako i na nivou radnih tela, posebno u sklopu evrointegracija i zahvalila Letoniji na podršci u procesima evrointegracija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво