Tači i Veseli: Nisu nam trebale scene iz Mušutišta

Kosovski predsednik Hašim Tači i predsednik Skupštine Kosova Kadri Veseli ocenili su da su scene iz sela Mušutište potpuno nepotrebne i neprihvatljive. Predsednik Skupštine Kosova Veseli rekao da Kosovu nisu potrebni incidenti poput jučerašnjeg u Mušutištu.

U saopštenju Tačija navedeno je da jučerašnji događaji "nisu u interesu Kosova niti njegovih građana" i da je "pravo svakog da se vrati na svoju imovinu i svoje mesto porekla", prenose kosovski mediji. 

"To važi za svakog gradanina Kosova, bez obzira na etničku pripadnost", rekao je Tači i pozvao sve da to pravo poštuju.

U daljem tekstu saopštenja za medije, kosovski lider navodi da su "pitanja nestalih, raseljenih lica i okupirane svojine, rane otvorene još za vreme rata" i dodao da "te rane moraju da se zatvore kako bi se okrenuli budićnosti".

Tači je zaključio da će se "pravosuđe baviti  baviti svima koji su počinili zločine u prošlosti, jer je pravda je preduslov za iskreno pomirenje i za izgradnju multietničkog Kosova".

Predsednik Skupštine Kosova Veseli, rekao je da Kosovu nisu potrebni incidenti poput jučerašnjeg u Mušutištu.

"Takve dogadaje mogu da zloupotrebe oni koji žele da spreče konsolidaciju države Kosovo i da prikažu negativan imidž naše države u svetu", rekao je Veseli. 

Veseli je istakao da su "pravo na veroispovest, slobodu kretanja, pravo na povratak na svoju imovinu, osnovna prava propisana Ustavom Kosova" i dodao da je zakonska obaveza Kosova da garantuje takva prava.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво