PS: Sramno što NUNS ćuti na uvrede i progone novinara

Pokret socijalista ocenio je danas da je sramno što Nezavisno udruženje novinara Srbije ćuti povodom najnovijih uvreda i progona novinara, navodeći primer direktorke Centra za evroatlantske studije, Jelene Milić koja, kako kažu, "na najdrskiji način vređa najgledanije i najtiražnije srpske medije".

"Dokle će NUNS ćutati na uvrede koje medijima i novinarima u Srbiji svakodnevno upućuju razni politički eksponenti poput Jelene Milić, Saše Radulovića, Bojana Pajtića... Da li se briga o novinarima i zaštita medija od političkog progona više ne uklapaju u aktivnosti NUNS-a ili se politički ciljevi Centra za evroatlantske studije politički podudaraju s programom i ciljevima NUNS-a, koji sve više dokazuje da je politička organizacija", upitao je PS u saopštenju.

Ta stranka ocenjuje da NUNS najveći deo svojih aktivnosti usmerava na političke napade na premijera i Vladu Srbije, ali pita da li bar jednom može stati u zaštitu kolega novinara "koje Milićeva, Radulović, Pajtić, konstantno vređaju, omalovažavaju i sprečavaju da rade svoj posao".

"Šta je posao NUNS-a, kada ćuti na ovako otvorene političke progone svojih kolega i ko u Srbiji treba da štiti medije i novinare od političkog progona i linča ako medijska udruženja poput NUNS-a i zaštitnik građana ćute", upitao je PS.

PS saopštava da koliko god se oni trudili "da građane Srbije drže u jednoumlju, a medije i novinare u konstatnom strahu i stanju podaništva", moraće da shvate da se "Srbija za poslednje četiri godine promenila, da postaje uređena država i da će svi građani Srbije živeti i raditi slobodno, koliko god se to ne uklapalo u vaše političke programe".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво