Jevtić: Saradnja sa Ambasadom Norveške više nego dobra

Kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i odlazeći ambasador Kraljevine Norveške na Kosovu Jan Bratu ocenili su da je saradnja tog ministarstva i ambasade bila više nego zadovoljavajuća i prijateljska.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak oni su izrazili uveravanje da će se s dobrom saradnjom nastaviti i kada ambasador Bratu bude zvanično preuzeo svoju novu dužnost na mestu ambasadora Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Jevtić je odlazećeg ambasadora Norveške upoznao dokle se stiglo sa procesom povratka i koje je korake je potrebno preduzeti da se taj proces pospeši, jer, kako je rekao, ako se nastavi ovakavim tempom vraćanja raseljenih na Kosovo, da se boji da će doći to neuspeha u ovom najvažnijem segmentu za srpski i ostale nevećinske narode na Kosovu.

Tokom susreta ministra Jevtića i ambasadora Bratua bilo je reči i o ostalim važnim temama za budućnost života na Kosovu, od ekonomije, politike, do bezbednosnije situacije uopšte.

Oni su se saglasili i da je regionalna saradnja jedan od veoma važnih procesa i da s njom treba nastaviti kako bi se na taj način rešila neka veoma važna pitanja.

"Ovo će biti jedan od veoma važnih stvari, kojom ćemo se baviti kako bi sve ono što smo do sada dogovorili tokom regionalne saradnje dalo potpune rezultate" , rekao je ministar Jevtić.

Odlazeći norveški ambasador se ministru Jevtiću zahvalio na još jednom srdačnom susretu i rekao da je uveren da Jevtić radi dobar posao kao i da će u tome imati svu njegovu podršku.

Nakon odlaska sa funkcije ambasadora Norveske na Kosovu, Jan Bratu će u oktobru ove godine stupiti na novu dužnost, dužnost ambasadora misije OEBS na Kosovu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара