Milić: Ne dajem izjave promoterima Putinove politike

Direktorka Centar za evroatlantske studije Jelena Milić izjavila da ima prava da pojedinim medijima uskrati izjavu i pokaže politički stav o njihovom delovanju u javnom prostoru. Na listi nepoželjnih i RTS.

Odgovarajući na pitanje zašto na današnju konferenciju za javnost u Medija centru nisu pozvani pojedini mediji, Milićeva je istakla da se radi o ''onima koji promovišu Putinov način delovanja u 21 veku''.

''Oni za mene nisu mediji. Oni zloupotrebljavaju koncept otvorenih medija'', rekla je Milićeva dodajući da kriterijum nije bio odnos prema Centru i njoj, već prema vladavini prava i ostalim ljudskim slobodama.

"Imam pravo da nekome uskratim izjavu i pokažem svoj politički stav o njegovom delovanju u javnom prostoru. Ne mogu da kažem - u medijskoj sferi, jer, po meni, oni nisu mediji, oni krše osnovne koncepte modernih demokratija društva'', rekla je Milićeva i istakla da ih smatra Putinovim oružjem ili oružjem njihovih agenata u Srbiji.

CEAS je ranije na svom sajtu objavio da će održati konferenciju "za deo javnosti", a na spisaku nepoželjnih (vidi print-skrin fotografiju) bilo je 13 medija.

Agncje nisu prenele, ali se na snimku TV N1 čuje da je Jelene Milić, na današnjoj pres konferenciji, među one koje "ne smatra medijima" ubrojala i RTS. 

Ona je istakla i da će Centar za evroatlantske studije nastaviti da se zalaže za evrointegracije i NATO, te da je ponosna što je jedan od grantova Fondacije američkog biznismena Džona Soroša i Fondacije braće Rokfeler dodeljen toj organizaciji.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи