Albanke protestuju protiv Jeremića

Grupa Albanki sa Kosova najavila je za sledeću nedelju protest u Prištini protiv kandidature Vuka Jeremića za mesto generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, prenose elektronski mediji na albanskom.

"Ako ta osoba dobije dovoljno glasova, Kosovo će izgubiti svoju šansu da se pridruži Ujedinjenim nacijama. To je naša obaveza, da podignemo glas protiv. Srbija se nije izvinila i nije osuđena za genocid", navodi se u saopštenju organizatora protesta.

Protest će biti održan 3. septembra u centru Prištine.

U saopštenju se podseća da su i "Majke Srebrenice i Žepe" već uputile protestno pismo svim ambasadama zemalja članica Generalne skupštine SB UN u kojem zahtevaju odbacivanje Jeremećeve kandidature za generalnog sekretara UN.

One, naime, tvrde i da je Jeremić, inače bivši ministar spoljnih poslova Srbije, "najveći mrzitelj Albanaca".

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво