Telegrami saučešća povodom zemljotresa u Italiji

Predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić uputili su pisma saučešća predsedniku i premijeru Italije Serđu Matareli i Mateu Renciju povodom razornog zemljotresa u toj zemlji. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković uputila je telegram saučešća građanima, porodicama nastradalih, kao i predsednicima Predstavničkog doma i Senata Italije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je saučešće predsedniku Republike Italije Serđu Matareli i porodicama nastradalih u zemljotresu koji je zadesio tu zemlju.

"Sa velikim žaljenjem sam primio vest o snažnom zemljotresu koji je pogodio Vašu zemlju i izazvao gubitak ljudskih života i velika materijalna razaranja. U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća.

Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze našeg iskrenog saosećanja. Sa istinskim žaljenjem delimo njihov bol i tugu. Povređenima u ovoj prirodnoj katastrofi želimo brz oporavak", navodi se u pismu koje je Nikolić uputio predsedniku Italije. 

Premijer Vučić je poručio da je Srbija spremna da ponudi podršku i pomoć u otklanjanju posledica zemljotresa koji je rano jutros pogodio centralnu Italiju i prouzrokovao ljudske žrtve i materijalnu štetu.

"Ožalošćeni smo vešću o jakom zemljotresu koji je pogodio centralnu Italiju, prouzrokovavši ljudske žrtve i veliko razaranje i štetu", navodi se u telegramu saučešća.

Srbija je spremna da ponudi svoju podršku i pomoć u otklanjanju posledica ove prirodne katastrofe, u okviru svojih mogućnosti. Mi smo mala zemlja, ali poštujemo iskreno prijateljstvo italijanskog naroda, koji nas je mnogo puta u prošlosti nesebično podržao, navodi se u pismu.

"U ime Vlade Republike Srbije i u svoje ime, upućujem iskreno saučešće porodicama koje su izgubile svoje najbliže i želim brz oporavak povređenima, navodi se u pismu saučešća premijera Vučića, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Gojkovićeva uputila telegram saučešća Italiji

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković uputila je telegram saučešća građanima, porodicama nastradalih, kao i predsednicima Predstavničkog doma i Senata Italije Lauri Boldrini i Pjetru Grasu povodom zemljotresa koji je pogodio tu državu.

"U ime Narodne skupštine Republike Srbije i lično ime izražavam najdublje saučešće Republici Italiji, njenim građanima i porodicama nastradalih u razornom zemljotresu. U ovom teškom trenutku delimo bol i tugu onih koji su ostali bez svojih najmilijih, kao i svih koji su pogođeni ovim zemljotresom", navela je Gojković u telegramu, saopšteno je iz njenog kabineta.

Maja Gojković je navela da porodicama nastradalih upućuje izraze najdubljeg saučešća i solidarnosti povodom nemerljivog gubitka. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи