Nazarbajev doputovao u Beograd

Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev stigao je u trodnevnu posetu Srbiji. Očekuje se da će posetom Nazarbajeva biti znatno unapređeni ekonomski odnosi dve zemlje.

Nazarbajeva je na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekao predsednik Tomislav Nikolić, a prvi zvanični sastanci i svečani doček biće organizovani sutra.

Nazarbajev će se odvojeno sastati sa Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem, posle kojih bi trebalo da bude potpisano pet međudržavnih sporazuma – iz oblasti pravosuđa, o učešću Srbije na izložbi "Ekspo" u Astani 2017. godine i iz oblasti poljoprivrede između AP Vojvodine i jedne oblasti u Kazahstanu.

Odnose između Srbije i Kazahstana, koji traju već 20 godina, karakteriše principijelan stav te zemlje da ne prizna nezavisnost Kosova, što je potvrđeno glasanjem protiv prijema Kosova u Unesko.

Očekuje se da će posetom Nazarbajeva biti znatno unapređeni ekonomski odnosi dve zemlje.

Uoči dolasaka Nazarbajeva, ministri privrede dve zemlje su se dogovorili da će se Kazahstan na sledećem Samitu Evroazijske ekonomske unije založiti da se da "zeleno svetlo" za bescarinski uvoz kragujevačkog "fijata 500L" na to tržište.

Tokom posete Nikolić će Nazarbajevu uručiti Orden prijateljstva prvog stepena, a dva predsednika prisustvovaće ceremoniji otkrivanja biste Žambilu Žabajevu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво