Milićević: Hrabrost u izboru LGBT ministarke

Član glavnog odbora SPS-a Boris Milićević ocenio je da je izborom Ane Brnabić za ministarku državne uprave i lokalne samouprave, premijer Aleksandar Vučić "učinio nešto za šta niko pre njega nije imao hrabrosti".

"Vučić je ovim potezom promenio pravila igre na srpskoj političkoj sceni kad je u pitanju odnos prema LGBT zajednici", navodi Milićević.

U izjavi za javnost, član glavnog odbora SPS-a navodi da je ovo imenovanje uzburkalo domaću javnost od, kako navodi "argumenata opozicije da njena seksualnost nije bitna, preko toga da je Vučić govorio o njenoj seksualnosti, umesto o njoj samoj, do toga da izbor lezbejke za članicu Vlade Srbije neće doneti nikakve promene za LGBT zajednicu".

Kao dokaz da ovaj potez ipak donosi promene, Milićević navodi primer predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

"Pre par meseci, Dragan Marković je tvrdio da, dok se on pita, LGBT osobe neće moći da uđu u Skupštinu ili Vladu Srbije. Sada ne samo da je glasao za ulazak lezbejke u vladu, već ju je i pozvao u goste u Jagodinu", navodi se u saopštenju.

Drugi argument protiv je što je Aleksandar Vučić saopštio javnosti da je Ana Brnabić lezbejka, a ne ona sama, čime je navodno prekršen Zakon o zabrani diskriminacije. Prema tvrdnji Milićevića, premijer je u dogovoru sa ministarkom saopštio javnosti da je ona lezbejka.

"Da njena seksualnost nije bitna ne bi sve vodeće svetske agencije, mediji u desetinama zemalja izvestili da je Srbija dobila svog prvog gej ministra. Jedini koji su prećutali tu činjenicu bili su turski mediji, ali od njih je to i očekivano", dodaje Milićević.

U daljem tekstu, Milićević ističe da je premijer ovim potezom "napao" i deo glasačkog tela na koji su, kako tvrdi, do sada računale nekadašnje „demokratske snage", kao i socijalisti u poslednjih šest godina, od mog izbora u Glavni odbor SPS-a".

Milićević dodaje da je ovim izborom ugroženo i "poslovanje" pojedinih LGBT aktivista koji su "dobijali donacije na osnovu ugrožavanja prava LGBT populacije u Srbiji".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво