Dogovor sa Austrijom o sprečavanju ilegalnog prelaska granice

Ministar policije Nebojša Stefanović je s predstavnicima austrijskih vlasti razgovarao o postupanju dve zemlje u narednom periodu u vezi s ilegalnim prelaskom državne granice, tačnije o tome šta može da se učini kako bi se osiguralo da obe zemlje budu bezbedne.

Naš cilj je, a to su danas dogovorili austrijski kancelar Kristijan Kerne i premijer Aleksandar Vučić, da se jedan deo austrijskih policajca rasporedi na srpsko-madkedonskoj granici, kako bi pomogli u sprečavanju ilegalnog prelaska, rekao je Nebojša Stefanović za Tanjug nakon razgovora sa generalom Francom Langom, koji je šef Savezne kriminalističke službe i zamenik generalnog direktora za javnu bezbednost.

Naš je zadatak, kaže Stefanović, da pokušamo da pošaljemo signal da nećemo dozvoliti bilo kakvo ilegalno prelaženje srpske granične linije, te da ćemo i po dubini teritorije nastaviti da se borimo protiv onih koji švercuju ljude prema zapadnoj Evropi.

"Naše je i da ne dozvolimo šverc svake vrste i svega što može da ugrozi našu bezbednost, ali i EU", poručio je Stefanović.

Dodaje da je zatražio i određenu pomoć u obezbeđenju specijalnih (termovizijskih) kamera i senzora kojima bismo opremili našu graničnu liniju i na takav način osigurali da bolje kontrolišemo svaki pedalj naše zemlje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије