Brnabićeva: Racionalizacija ne podrazumeva samo otpuštanja

Novoizabrana ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić rekla je da je racionalizacija veoma kompleksan proces, koji ne znači samo otpuštanja u državnoj upravi nego i dodatnu obuku državnih službenika.

Brnabićeva je novinarima u Skupštini Srbije nakon polaganja zakletve rekla da državna uprava treba da bude u službi građana i privrede, ali da je važno da i državni službenici budu zadovoljni i srećni na poslu kako bi mogli da pruže kvalitetnu uslugu građanima.

"To je dvosmerna ulica", dodala je Brnabićeva.

Brnabićeva je rekla da je Jagodina jedna od prvih lokalnih samouprava koje bi volela da poseti, navodeći da će apsolutno prihvatiti poziv lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme i da se njegov odnos i lično mišljenje prema seksualnoj orjentaciji ne tiče njenog posla.

"Možda pre toga posetim Bajinu Baštu zbog elementarnih nepogoda. Za mene ne postoje razlike u lokalnim samoupravama", naglasila je Brnabićeva.

Odgovarajući na pitanje o prelasku iz nevladinog sektora u izvršnu vlast, Brnabićeva kaže da u NALED-u vidi partnera, da će se oko nekih stvari složiti, a oko nekih neće.

"Dolazim iz Upravnog odbora organizacije koja je bila kritički partner Vlade i sada sedim na drugoj strani i oni će biti kritički partner meni. Ja sada zastupam interese Vlade Srbije, NALED zastupa interese svojih članova", navela je Brnabićeva.

Na pitanje da li ima strah zbog novih dužnosti, nova ministarka je odgovorila da Srbiju čekaju ozbiljne reforme, a da su neke od njih započete u prethodnom periodu poput Zakona o opštem upravnom postupku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво