LDP, DSS i Dveri neće podržati izbor vlade

Nakon što je mandatar Aleksandar Vučić pročitao ekspoze u Skupštini Srbije, Liberalnodemokratska partija, Demokratska stranka Srbije i Pokret Dveri saopštili su da neće podržati izbor vlade.

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio da ta partija neće podržati izbor nove vlade i da kao njenu ključnu slabost vidi to što je "bez jasne politike i nema potrebnu snagu za otklanjanje problema".

Navodeći da će biti ozbiljna opozicija u parlamentu, Čedomir Jovanović je novinarima u parlamentu rekao da LDP neće glasati za sve što je predstavio mandatar Vučić i da misli da to nikoga ne iznenađuje.

"Vrlo je jasna naša motivacija, ona nije lična. Vladu vidimo kao vladu kontinuiteta, ne samo kadrovskog već i političkog sa vladama koje nismo mogli da podržimo", rekao je Jovanović.

Lider LDP je istakao da mu je žao što je propuštena šansa i tvrdi da je Srbiji potrebna potpuno drugačija politika od one koju je premijer predstavio.

Lider LDP smatra da je vlada bez jasne politike, da nema onu vrstu snage koja bi otklanjale problema kao što su spoljno-politička orijentacija, konkretizacija evropske politike, jasan iskorak u regionalnoj politici i prevalizaženje podela koje postoje u društvu.

Povodom odluke dela opozicije da napusti skupštinsku salu, dok premijer izlaže ekspoze, Jovanović kaže da je LDP ostao u sali, jer ne misli da je izlazak iz parlamenta odgovor na politiku vladajuće koalicije već naprotiv da se unutar parlamenta vodi ozbiljna politika.

"Nema izlaska iz skupštine i napuštanje pozicije za koje smo se borili u izbornoj kampanji. Za mene je to pogrešno i tu ne vidim nikakvu perspektivu", rekao je Jovanović.

DSS i Dveri, takođe, neće podržati ekspoze i novu vladu, poručili su večeras poslanici te dve stranke.

Poslanik DSS-a Milan Lapčević rekao je da ta stranka nema nameru da podrži ekspoze mandatara Aleksandra Vučića i buduću vladu, navodeći da je ekspoze mnogo više izveštaj o radu vlade u prethodne četiri godine, nego što je program vlade za naredni period.

Lapčević je rekao i da je Vučić "pokazao da nije sposoban da vodi zemlju, jer ne može ni ekspoze da sažme u par sati".

Poslanik sa liste DSS-Dveri Miladin Ševarlić rekao je da je tokom govora mandatara o oblasti poljoprivede stavio kravatu sa porukom protiv GMO, kojom je hteo da pozdravi sve građane koji su protiv GMO, kao i 127 skupština gradova i opština koje su potpisale deklaraciju protiv GMO.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je da se iz opširnog ekspozea mandatara moglo zaključiti da postoje dve Srbije.

"Jedna u glavi Aleksandra Vučića, koja živi u drugom vremenu i prostoru, sa drugim podacima i druga u kojoj svi živimo", rekao je Obradović novinarima u skupštini nakon izlaganja ekspozea.

Obradović je rekao da se iz ekspozea može zaključiti da Srbija nastavlja evrofanatični put ka Evropskoj uniji po svaku cenu, a bez ideje kako da se zaustavi bankarska pljačka, te da nema ministarstva za porodicu, ideje za rešenje pitanja KiM, prezadužzenih porodica, veoma malo o poljoprivredi i kulturi.

O svemu tome poslanici Dveri će govoriti u sredu, rekao je Obradović dodajući da je kuriozitet da će svaki od sedam članova poslaničke grupe Dveri imati onoliko minuta u raspravi, koliko je Vučuć imao sati za ekspoze.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара