Vučić o medijima – bolje manjak odgovornosti, nego manjak sloboda

Mandatar Aleksandar Vučić poručio je da se pitanje slobode medija u demokratiji uopšte ne postavlja, već podrazumeva, ali da to znači i odgovornost medija, koja često izostaje.

"Voleo bih da odgovornost ide uporedo sa slobodom izražavanja i medijskim slobodama, ali ukoliko morate da birate manje zlo, bolje da postoji manjak odgovornosti, nego manjak slobode", rekao je Vučić u parlamentu.

On je naveo da su mediji u Srbiji, uprkos svim pričama o cenzuri i autocenzuri, oslobođeni svake vrste pritisaka, a neretko, kaže, i svake vrste odgovornosti.

"Mi ćemo se ponašati kao do sada, ni na koji način nećemo vršiti pritisak, uprkos činjenici da sam i lično preživeo najveći broj kleveta, laži, uvreda, a nikada nisam podigao nijednu tužbu protiv medija", rekao je Vučić.

Mandatar je rekao da će javni servis ubuduće morati da odgovara za novac koji troši, primetivši da za situaciju u tim medijima nisu odgovorne samo aktuelne strukture, već prethodnici.

Rekao je i da će buduća vlada nastaviti da sprovodi zahteve iz medijske strategije, a država će se kompletno povući iz medija.

Vučić je rekao da će javni servisi morati da se reformišu, drugačije da se organizuju, te da će morati da se preispita na šta troše novac.

"Moraće da se ponašaju neuporedivo odgovornije. Kao što oni mene prozivaju da opravdam za šta Vlada i ministarstvo troše pare, tako će i oni morati da objasne na šta troše novac naroda, koliko na gluposti, a koliko na pametne stvari. Ne možete da imate 1.000-1.500 više zaposlenih nego što je potrebno", rekao je Vučić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи