Šešelj: Sedeću i dva dana ako treba; Vučić: Znam, stižžu pelene

Predstavljanje programa buduće Vlade koje u parlamentu obrazlagao mandatar Aleksandar Vučić, povremeno je prekidao lider radikala Vojislav Šešelj dobacivanjem iz poslaničke klupe. Vučić je opomenuo i svog partijskog kolegu Aleksandra Martinovića da ne gleda u mobilni telefon.

Teme koje su Vučić i Šešelj razmenili kretale su se od dužine ekspozea, preko pelena, ušiju šefa poslaničke grupe naprednjaka Aleksandra Martinovića do kafe i bureka.

Šešelj je tokom sednice konstatovao da će sedeti i dva dana, ako je potrebno, da sasluša ekspoze, dok je Vučić poručio da je, koliko god ta dobacivanja bila neprijatna, njegova dužnost da sasluša političke protivnike, bar one koji su rešili da ostanu u sali.

U jednom trenutku, Vučić je prekinuo govor i rekao da je, tokom sat vremena čitanja, izneo samo oko osam odsto ekspozea, što bi značilo da će čitati do jedan sat iza ponoći.

Vučić je potom, na opasku Vojislava Šešelja, rekao da su lideru radikala možda potrebne "pampers" pelene, ali da njemu nisu.

"I neću da sedim, ja ću da stojim", rekao je Vučić.

Vučić je potom još jednom rekao da nema šanse da u pristojno vreme završi čitanje ekspozea i predsednici parlamenta rekao da će prepričati nekoliko stranica, a da skupštinske službe dostave poslanicima 260 strana ekspozea.

Na to je Šešelj dobacio da je spreman da sedi u parlamentu i dva dana ako treba, na šta je Vučić rekao: "Znam, stižu pelene."

Neformalni razgovor mandatara i lidera SRS nastavio se nakon što je Vučić poslaniku SNS Aleksandru Maritnoviću rekao da ne gleda u telefon, jer ga vidi u ekranu, Šešelj je dobacio pogrdan izraz "klempo".

Vučić je uzvratio da fizičke karakteristike nekoga nisu razlog da tu osobu poštuje ili ne.
"Ja imam mnogo većih fizičkih mana nego što su klempave uši, a mislim da znanje i nečiji moral, odgovornost i marljivost vrede mnogo više od toga kakav vam je nos i kakve su vam uši. Plašim se da ćete vi to teško da savladate" rekao je mandatar.

Šešelj mu je odgovorio: "Nisam rekao da su mu klempave uši već da je klempo".

Vučić je naveo da i to što Šešelj dobacuje govori mnogo više o njemu, dok ga je predsednica parlamenta zamolila da prestane da dobacuje i da neformalno komunicira sa mandatarom, te da omogući mandataru da nastavi da izlaže espoze.

"U pravu je Šešelj, ja sam kriv što sam odgovorio na njegovo dobacivanje, izvinjavam se svim poslanicima", rekao je potom Vučić.

Posle određenog vremena, Šešelj je ponovo počeo da dobacuje iz poslaničke klupe, a Vučić mu je poručio da ne zloupotrebljava njegovu dobru volju.

"Obezbediću vam i kafu i burek, znam da vam je to potrebno", rekao je Vučić.

Istakao i da je njegova obaveza da sasluša svoje protivnike, bar one koji su u sali i slušaju njegov ekspoze, za razliku od onih koji su, kaže, otišli da se brčkaju u bazenima.

U trenutku kad je mandatar govorio o lošim radnim navikama i o tome da u zemljama koje su uspešne retko ko sedi u kafićima u radno vreme i ispija kafe, čulo se dobacivanje iz poslaničkih klupa, što je Vučić prokomentarisao: "Nemojte da mi cokćete vi koji ste unišli 80 odsto srpske industrije".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи