Nikolić: Sportisti spremni, Srbija će dobiti medalje koje očekuje

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji boravi na Olimpijskim igrama u Riju, kaže za RTS da su sportisti veoma spremni, motivisani i raspoloženi, i da će Srbija dobiti medalje koje očekuje.

Komentarišući današnji remi vaterpolo reprezentacija Srbije i Mađarske, predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u izjavi za RTS istakao da je važnije pobediti Mađare u polufinalu ili finalu, nego sada.

"Naši su loše počeli, mislim da su ih Mađari natplivali, a onda se pokazalo da mi možemo da izvučemo taj nerešeni rezultat. To nas je obradovalo ovde na tribinama", kaže Nikolić.

Govoreći o opasnosti od zika virusa i uslovima u kojima se održavaju Olimpijske igre, Nikolić kaže da Brazil sada stoji lošije zbog nezaposlenosti, što je, kaže, dalo povoda opoziciji da protestuje i zbog samog održavanja OI.

"To sa zika virusom, mislim da je priča kao i sa svim virusima koje su nam do sada predstavljali kao svetske opasnosti", smatra Nikolić.

Ocenjuje da je sportistima teško da dođu prvi put u Latinsku Ameriku, jer su uslovi drugačiji.

Međutim, ukazuje predsednik Srbije, nije lako naći zemlju koja je dovoljno ekonomski snažna da može da organizuje Olimpijske igre i da je zato dobro što Japan to može na sledećoj Olimpijadi. Smatra i da će organizacija OI početi da se deli između dve države.

"Vidi se da je nedovršeno. Vidi se da nisu stigli baš sve da urade. Mnogo toga su sakrili dekoracijom, ali organizacija za sada funkcioniše besprekorno i ja se nadam da će sve to proći kako treba", kaže predsednik Srbije.

Nikolić je imao priliku da se sretne sa zvaničnicima Brazila i predstavnicima drugih država u svetu.

Napominje da se, pošto se radi o sportu, trudio da ostvari komunikaciju sa svima, bar na nivou kurtoaznog pozdravljanja.

"Iako mi uvek imamo problem sa predstavnicima takozvane države Kosovo, koji su se i ovde pojavili, uz potpunu podršku i saglasnost Međunarodnog olimpijskog komiteta, uz protivljenje brazilskih zvaničnika, koji su na kraju ipak pružili tretman i predstavnicima prištinske administracije kao i drugima", kaže Nikolić.

Predsednik Srbije prepričao je i anegdotu kada se u jednom trenutku okupio sa predsednicima Poljske, Češke, Slovačke i Mađarske.

"Tu nas je u jednom trenutku zatekao predsednik (Francuske) Oland i rekao: Šta to pravite? Neki novi savez od bezmalo svih bivših istočnoevropskih zemalja", priča Nikolić.

Kaže da je iskoristio priliku da razgovara i o nekim drugim temama sa predsednicima.

"Nije prilika za svađu, nego je prilika da, ako vam se neko ne sviđa, da se pozdravite i da produžite dalje", zaključuje predsednik Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво