U Novom Sadu održana akcija "Stop povampirenom fašizmu"

Povodom sećanja na žrtve "Oluje", gradski odbor Srpske napredne stranke organizovao je protestni skup "Stop povampirenom fašizmu" koji je održan na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu, ispred spomenika Svetozaru Miletiću.

Učesnici skupa u koloni su došli na Trg slobode, a na čelu kolone su nosili transparent sa nazivom akcije - Stop povampirenom fašizmu.

Ispred spomenika Svetozaru Miletiću okupljenima se obratio član gradskog odbora SNS-a Dragan Bračika.

On je rekao da je "od zloglasne Oluje prošla 21 godina, a da rane još nisu zarasle i da su još dublje".

"Pored pijeteta žrtvama ovde smo da kažemo da niko ne može da slavi zločince, niti da rehabilituje biskupe Nezavisne države Hrvatske niti posleratne ubice i teroriste", rekao je Bračika obraćajući se prisutnima.

On je kazao novinarima da današnji skup predstavlja poziv na mir, na saosećanje sa patnjama naših sunarodnika koji su pre 21 godinu proterani sa svojih ognjišta.

Na kraju skupa okupljeni su zapalili sveće ispred spomenika Svetozaru Miletiću u znak sećanja na žrtve akcije "Oluja", tokom koje je iz Hrvatske proterano više od 200.000 Srba.

Na istom mestu, na Trgu slobode, dva sata ranije otvorena je izložba fotografija pod nazivom "Oluja - zločin koji traje" koju je priredila Foto asocijacija Vojvodine, a koju je svečano otvorio član Gradskog veća Novog Sada zadužen za kulturu Dalibor Rožić.

Na izložbi su postavljene fotografije poznatih fotoreportera iz Srbije, među kojima su i fotografije Tomislava Peterneka iz NIN-a, Darka Dozeta iz "Večernjih novosti" i Jaroslava Papa, fotoreportera Tanjuga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво