SNS: DS ima najmanje prava da govori o slobodi medija

Pokrajinski odbor Srpske napredne stranke poručio je da je Demokratska stranka poslednja koja ima pravo da govori bilo šta o slobodi medija, te da bi bilo dobro da građanima kažu koliko su novca iz budžeta APV dali u poslednjih 16 godina onima koji danas organizuju proteste.

"U njihovo vreme su razne Džesike postrojavale urednike i diktirale im šta da pišu, a slično se ponašaju i danas kada njihova potpredsednica Gordana Čomić izbacuje novinare sa konferencija za novinare, ukoliko postavle nezgodna pitanja", navodi se u saopštenju pokrajinskog SNS-a.

Naprednjaci ističu da o tome kako DS vidi slobodu medija i nezavisnost u radu RTV-a, pokazali su tako što su Dragoslava Petrovića, Pajtićevog Rišeljea, postavili za predsednika Programskog saveta RTV - a.

"Očigledno ih i dalje mnogo boli što danas RTV radi po zakonu, a ne po nalozima Pajtića i Petrovića", konstatuje se u saopštenju SNS Vojvodine.

Što se tiče "nezvanične" podrške protestima u vezi sa RTV-om, potpuno je normalno da ona nije zvanična, jer kome danas treba zvanična podrška korumpiranih vojvođanskih pojava iz Demokratske stranke, pitaju iz pokrajinskog SNS-a.

Ipak, smatraju da bi bilo dobro da kažu građanima koliko su novca, i to veoma zvanično i iz budžeta Pokrajine, u poslednjih 16 godina dali onima koji danas organizuju proteste.

"Bilo tako što su novcem građana finansirali njihova dvočlana udruženja novinara, njihove sajtove, ili njihove nevladine organizacije. Kada daju odgovor na ovo pitanje, biće jasna i veoma stvarna uloga DS-a u organizaciji protesta vezanih za RTV", poručuje se u saopštenju pokrajinskog SNS.

Pokrajinski odbor DS-a saopštio je ranije danas da je novinarka RTV-a Sanja Kljajić je podnošenjem zahteva za raskid radnog odnosa zbog cenzure koja se sprovodi na RTV-u u poslednja tri meseca "na najupečatljiviji mogući način zaštitila dostojanstvo novinarske profesije i ukazala na stvarno stanje na medijskoj sceni Srbije".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи