Počeli razgovori SPS-a i SNS-a

Lider SPS-a Ivica Dačić je rekao da je sinoć i danas razgovarao sa mandatarom za sastav nove vlade Aleksandrom Vučićem, kao i da će se ti razgovori nastaviti.

Koalicija SPS–JS želi da uđe u Vladu i mislim da je to logično i prirodno, rekao je Dačić na konferenciji za medije.

Upitan da li je bilo reči o konkretnim resorima, Dačić je odgovorio da sigurno o tome ne želi da priča.

"Zašto me to pitate, kad znate da vam neću odgovoriti na to pitanje. Pa nisam ja od juče", odgovorio je Dačić novinarima i dodao da će se to saznati.

Istakao je da sve što je ovih dana govorio radi u interesu Srbije, a ne da bi ušao u Vladu.

SPS je na stranačkim organima ovlastio Dačića da vodi razgovore sa Vučićem, rekla je ranije za RTS potpredsednica socijalista Slavica Đukić Dejanović.

Đukić Dejanović očekuje da će razgovori biti završeni do kraja nedelje.

Kako je prethodno rekla, najpre će se razgovarati o politici nove vlade, zatim o resorima, a na kraju o personalnim rešenjima, prenosi Tanjug.

Prema njenim rečima, čim budu završeni pregovori, Dačić će stranačke organe obavestiti o tome, kako bi SPS zauzeo svoj stav o Vladi.

Đukić Dejanović je navela da bi posle završenih razgovora o Vladi o njihovom ishodu prvo trebalo da se izjasne stranački organi SNS-a, a potom i socijalisti.

Navela je i da dok traju pregovori nema nikakve informacije o kadrovskim rešenjima u budućoj vladi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво