Jeremić: Razmišljam jedino o kandidaturi za generalnog sekretara UN

Tokom prijema u Skupštini Srbije, na skupu srpskih studenata koji se školuju u inostranstvu, Jeremić je odgovarajući na pitanje, da li će se kandidovati za predsednika Srbije, izjavio da je jedina izborna trka o kojoj razmišlja izborna trka za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i da bi bilo neodgovorno da razmišlja o nekom drugom angažmanu.

Jeremić je najavio da će se sledeći krug glasanja za generalnog sekretara UN održati u petak, i da se nada da će i nakon druhog kruga ostati u najužem izboru za funkciju generalnog sekretara UN.

"Treba biti oprezan sa očekivanjima, ali verujem da ima razloga da se nadamo da ćemo nakon drugog kruga ostati u najužem izboru za ovu izuzetno važnu, verovatno i najvažniju funkciju", rekao je kandidat Srbije za generalnog sekretara UN.

Jeremić je napomenuo da imamo razloga da budemo izuzetno zadovoljni jer smo već u prvom krugu glasanja dobili devet od 25 glasova članica Saveta bezbednosti koje smatraju, kako je naveo, da je Srbija podesna da da svog generalnog sekretara.

Kandidat Srbije za generalnog sekretara UN, je napomenuo da će, nezavisno od ishoda izborne trke u UN, Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj nastaviti svoj angažman u Srbiji.

"Nedavno smo osnovali novu fondaciju koja nosi ime mog pokojnog oca Mihajla Jeremića, a koja će stipendirati najuspešnije studente Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu", rekao je bivši ministar inostranih poslova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво