Dačić: Koji su to značajni sagovornici Pajtića u SAD

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da izjava Bojana Pajtića da su SAD zabrinute zbog ruskog mešanja u formiranje Vlade predstavlja neverovatno licemerje.

"Dok su oni bili miljenici i eksponenti Zapada u Srbiji, demokratama nikada nije smetalo da stranci utiču na formiranje Vlade u Srbiji. Nije im smetalo kada su me 2008. godine zvali sa cele zapadne hemisfere da podržim Tadića, nije im smetao ni Papandreu, Štajnmajer, Aselborn, Moratinos, niti 2012. Ketrin Ešton, Riker i ostali. Sada Pajtiću navodno smeta ruski uticaj", istakao je Ivica Dačić.

Dačić u pisanoj izjavi, koju je dostavilo Ministarstvo spoljnih poslova, takođe pita s kojim je to značajnim američkim i evropskim sagovornicima Pajtić razgovarao u SAD, "kada ništa tako nismo čuli ni premijer Aleksandar Vučić ni ja, ni od Bajdena, Kerija, Nulandove, Mogerinijeve, Merkelove, Olanda itd.".

"Ni od koga. Naprotiv, svi su imali samo reči hvale za državnu politiku i put Srbije", ističe Dačić.

"Pajtiću smeta srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, a što ne kaže da smo sporazum o tome potpisali Šojgu i ja pred Tadićem i Medvedevom, prilikom njegove posete Srbiji. Kako tada Pajtiću to nije smetalo?", ukazuje Dačić.

Predsednik DS-a Bojan Pajtić izjavio je da nema opravdanja za odugovlačenje sa formiranjem Vlade kada jedna lista ima većinu u Skupštini Srbije.  

Dačić je dodao da Vladu Srbije ne formira niko sa strane, već premijer i mandatar Aleksandar Vučić, zato što su tako glasali građani Srbije, koji su svakoga najbolje ocenili, pa i Pajtića, koji je jedva prešao cenzus.

"A naš put se zna – ulazak u EU, prijateljstvo sa Rusijom i Kinom, partnerstvo sa uticajnim zemljama u svetu, kao što su SAD i Nemačka, a, pre svega, naš cilj je jaka, poštovana i razvijena Srbija", ističe Dačić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво