Joksimović i Fratini: Evropski put za razvoj Srbije

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa predsednikom Italijanskog instituta za međunarodne organizacije Frankom Fratinijem sa kojim je razgovarala o evropskim integracijama, reformskoj politici, odnosima u regionu i migrantskoj krizi.

Sagovornici su ocenili da je Srbija stabilna zemlja u regionu sa jasnim opredeljenjem za članstvo u EU.

Joksimovićeva je naglasila da će proces pristupanja i ubuduće biti neodvojivi deo reformske politike i sastavni deo unutrašnje razvojne politike.

Saglasili su se da je Vlada pokazala odgovornost prema građanima i državi, ne povlačeći se pred izazovima koje donosi reformski proces, region i migrantska kriza, čime je pokazala da ima jasan strateški cilj.

Joksimovićeva je istakla da su njeni formalni koraci u pregovorima utemeljeni na ostvarenim rezultatima.

Ocenili su i da je Srbija upravo odgovornom i istinski posvećenom politikom stekla važne partnere u svetu.

Joksimovićeva je naglasila da Srbija, ostaje dosledna u sprovođenju politike koja je usmerena na stabilnost regiona, kao osnovnom preduslovu za njegov napredak i da bi u tome trebalo da je slede i drugi, kao i da bi u fokusu odnosa u budućnosti trebalo da bude ekonomija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво