Sanda Rašković Ivić podnela ostavku na funkciju predsednika DSS-a

Zbog neslaganja u vezi sa formiranjem lokalnih koalicija sa SNS-om, naročito u centralnim beogradskim opštinama, predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić saopštila je da podnosi ostavku na tu funkciju.

Rašković Ivić je novinarima u parlamentu rekla da će na jesen biti održana Izborna skupština te stranke, na kojoj će se raspravljati o statutu i programu stranke i na kojoj će se birati novo rukovodstvo i novi put stranke.

Rašković Ivić je rekla da ostaje u DSS-u i u parlamentu, gde će se boriti za državotvorne ideje DSS-a, a da će nakon Izborne skupštine zauzeti i svoj stav o ostanku u tom poslaničkom klubu.

"Mi kao stranka treba da se odlučimo na koju ćemo stranu. Postoje odbori kao na Kosovu i Metohiji i u Nišu koji su odlučno protiv koalicije sa SNS-om i ja se pridružujem toj grupaciji ljudi. S druge strane, moramo da uvažimo činjenicu da postoji veliki broj odbora koji se zalažu za koalicije sa SNS-om", rekla je Rašković Ivić.

Kao primer je navela odbore na Vračaru i u Voždovcu, koji su formirali vlast sa naprednjacima.

Navela je da se tome protivila, ali da je bila preglasana.

Rašković Ivić kaže da je neophodno raspisivanje Izborne skupštine, kako bi DSS zaista bio demokratska stranka.

Dodala je i da bi bilo nedemokratski raspuštati odbore koji se zalažu za koalicije sa SNS-om, jer ih je mnogo.

Rekla je i da će tek videti da li će se ponovo kandidovati za predsednika stranke.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво