Linta: Incidenti u Srbu očekivani

Očigledno je da Hrvati proustaške orijentacije čine sve što je u njihovoj moći da se antifašistička borba srpskog naroda prikaže kao zločinačka, saopštava Miodrag Linta.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je očekivanim niz incidenata, pretnji i provokacija od strane pripadnika proustaške Autonomne Hrvatske stranke prava i njihovih pristalica s ciljem da spreče obeležavanje 75. godišnjice masovnog narodnog ustanka u ličkom mestu Srb.

Opšte je poznato da je ustanak srpskog naroda, ne samo u Lici, nego i u drugim krajevima genocidne NDH, izazvan strašnim zločinima ustaša jer mu je pretilo potpuno istrebljenje, piše u saopštenju.

Očigledno je da Hrvati proustaške orijentacije, a nije ih mali broj, čine sve što je u njihovoj moći da se antifašistička borba srpskog naroda u saradnji sa ostalim narodima u Drugom svetskom ratu prikaže kao zločinačka, a ustaški režim kao jedini koji se borio da se ispuni hiljadugodišnji san hrvatskog naroda za svojom državom, naveo je Linta.

Činjenica je da aktuelna hrvatska vlast sa velikim delom katoličke crkve daje ogromnu podršku proustaškim snagama koji sprovode reviziju istorije, dodaje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво