Vulin: Spaljivanje srpske zastave nečuvena provokacija

Srbija od Bosne i Hercegovine očekuje da u najkraćem roku sprovede istragu o spaljivanju srpske zastave, poručio je ministar Aleksandar Vulin i istakao da će, u suprotnom, to učiniti nadležne službe Srbije.

Ocenivši da je spaljivanje srpske zastave uz pevanje terorističkih pesama "nečuvena provokacija i uvreda", Vulin je Tanjugu rekao da od nadležnih u BiH očekuje da sprovedu istragu i da izveste Srbiju da li se taj incident odigrao na prostoru BiH, ko je odgovoran i koji su dalji koraci prema ljudima koji, ističe, otvoreno propagiraju mržnju prema Srbima i Srbiji.

"Ukoliko to ne urade, mogu biti potpuno sigurni da će nadležne službe Srbije učiniti sve da do istine dođemo mi", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbija neće ponovo čekati godinu dana da se sazna istina o tom slučaju, kao što se čeka da se sazna ili ne sazna ko je pokušao da ubije predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici.

"Nema potrebe da čekamo još godinu dana da saznamo ko je spaljivao srpsku zastavu i pretio čitavom srpskom narodu", naveo je Vulin.

Navodeći da je malo većih uvreda koje jedan narod i zemlja mogu da dožive nego što je spaljivanje zastave, Vulin je rekao da je srpska zastava svetinja naroda i simbol svega za šta su naši preci živeli, kao i slobode zbog koje Srbija živi.

Mediji u BiH preneli su sa društvenih mreža video-snimak na kojem su prikazana dvojica muškaraca kako pale zastave Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи