Vulin: Licemerno ponašanje Hrvatske

Povodom protestne note Hrvatske zbog „"neprihvatljivih izjava" srpskih zvaničnika o poništenju presude kardinalu Alojziju Stepincu, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je u pisanoj izjavi ocenio da Hrvatska pokazuje da su joj antifašističke vrednosti daleko kao što su bile i u vreme Jadovna i Jasenovca.

Vulin je istakao da je rehabilitovati ustaškog vikara Alojzija Stepinca i govoriti o dobrim namerama prema Srbima licemerno koliko i polaganje venaca na grobove ubijene dece u Jasenovcu od onih koji se klanjaju ustašama u Blajburgu.

"„Rehabilitacijom Stepinca, ali i protestima, jer Srbija ne ćuti na rehabilitaciju politike pokrštavanje i genocida, zvanična Hrvatska pokazuje da su joj antifašističke vrednosti daleko kao što su bile i u vreme Jadovna i Jasenovca"“, rekao je Vulin, sopštilo je Ministarstvo za rad.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova uputilo je protestnu notu Srbiji zbog "neprihvatljivih izjava" srpskih zvaničnika o poništenju presude kardinalu Alojziju Stepincu, objavila je agencija Hina, pozivajući se na izvore iz tog ministarstva.

Zagrebački sud poništio je u petak presudu Stepincu kojom su ga bivše komunističke vlasti 1946. osudile na 16 godina zatvora zbog saradnje sa ustaškim režimom u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво