Malović: Cilj izložbe da posetioci sami zaključe ima li cenzure

Predsednica Informativne službe SNS-a i članica Predsedništva te stranke Vladanka Malović ponovila je da izložba "Necenzurisane laži" ima za cilj da svako ko je poseti i pogleda sam zaključi ima li cenzure u Srbiji i da li je Aleksandar Vučić medijski diktator, kako neki žele da ga predstave.

"Pre sedam dana otvorili smo izložbu 'Necenzurisane laži' i predstavili javnosti samo deo medijskih sadržaja koji su objavljeni tokom protekle dve godine o Aleksandru Vučiću i SNS-u. Jasno samo rekli da nam nije namera da namećemo bilo kome mišljenje, već svako ko pogleda izložbu može sam da zaključi ima li cenzure u Srbiji i da li je Aleksandar Vučić medijski diktator, kako ga je deo medija i novinara kontinuirano predstavljao, ili to nije tačno", navela je Vladanka Malović.

Kao što smo na otvaranju izložbe rekli, pri svakom pokušaju realnog prikaza medijske situacije u državi, isti oni koji kukaju i lažu da postoji cenzura i da je Vučić medijski diktator - iznova napadaju našu stranku i Aleksandra Vučića da sprovode cenzuru, istakla je Malovićeva.

"To se desilo i ovaj put. Samo što su sada zaboravili da pomenu reč cenzura, već, zamislite, u tim cenzurisanim medijima mene nazivaju Gebelsom, a za Vučića kažu da nije Vučić, nego da je Vučić Hitler", navodi Malovićeva.

Pritom je dodala da "te iste novinarske gromade idu dotle da pišu kako bi ona obesila njihove kolege, a njoj se čini, da bi izgleda oni najradije nju obesili, jer se usudila da, zajedno sa svojim kolegama, pokaže njihove tekstove na našoj izložbi".

"Pored novih uvreda i laži, ti samoproklamovani intelektualci i ta samoproklamovana medijska elita zaboravlja da pokaže gde je taj katalog neprijatelja i to etiketiranje? I to su, vidite, slagali. Istina je da smo pokazali da mogu da pišu i tvrde šta žele. Osim ako ne misle na to što su moje ime neobično često pominjali i objavljivali ovih dana", navela je Malovićeva.

Zaboravili su samo jedno, ističe, a to je da nju nije sramota da kaže da je član Srpske napredne stranke i sme javno da izgovori ko joj je šef, za razliku od onih koji ne smeju, barem naglas, da kažu ko im je šef i "po čijim instrukcijama objavljuju gadosti protiv moje stranke i Aleksandra Vučića".

"U Srbiji, kao što vidite, svako može da piše i govori šta mu padne na pamet, bez obzira koliko su velike laži i uvrede u pitanju", zaključuje Malovićeva i pita: gde je ta cenzura?

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво