Vulin: Pritisci postoje, Srbija neće ispunjavati tuđe diktate

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je za RTS da postoje pritisci u vezi sa formiranjem nove vlade i da velike sile imaju uvek svoje zahteve i žele da ih manje države ispune.

Aleksandar Vulin je, komentarišući dilemu mandatara u vezi sa formiranjem nove vlade, rekao da je Aleksandar Vučić ozbiljan političar i da, kad iznosi takve dileme pred narod, znači da su pritisci veoma veliki i da dolaze od moćnih ljudi.

"Vlada koja ne bude bila na čelu sa Vučićem nije vlada koju će podržati Pokret socijalista. Izbori su bili jasni, glasalo se za Vučića ili protiv Vučića", naveo je Vulin gostujući u Dnevniku RTS-a.

Kako je rekao, velike sile imaju uvek svoje zahteve i žele da ih manje države ispune.

"Ovo nije ta Srbija, koja uđe sa ruskom rezolucijom u SB i izađe sa evropskom, niti je ovo Srbija koja obeća Evropljanima nešto i ne ispuni. Siguran sam da će premijer voditi zemlju kako je narod to tražio", napomenuo je Vulin.

Ministar je ukazao da promene poput Bregzita i terorističkih napada utiču i na Srbiju i dodao da danas postoji potpuno izmenjena geopolitička mapa sveta.

"EU više nema 28 članica i ona mora da se izmeni, Turska je u periodu duge destabilizacije. Srbija kao mala zemlja mora da se snađe u svemu tome i da da odgovore, ali da ispuni svoje interese, a ne tuđe diktate", naglasio je Vulin.

Govoreći o migrantskoj krizi, Vulin je rekao da je na teritoriji Srbije blizu 3.000 ljudi i dodao da se taj broj stabilizuje.

"Opada broj prelazaka iz Bugarske i Makedonije. Pripadnici Vojske i MUP-a u vrlo teškim uslovima patroliraju duž granice i čuvaju teritoriju od ilegalnih prelazaka. Broj migranata se smanjuje, ali ne zato što je migrantska kriza prošla, već što smo uveli nove mere", napomenuo je ministar.

Svako ko se nađe na teritoriji Republike Srbije ima pravo da zatraži azil i, ko zatraži, biće smešten u prihvatne centre, dodao je Vulin.

"Ko ne bude zatražio azil biće vraćen u zemlju iz koje je došao", naglasio je ministar.

Kada je reč o utvrđenim nepravilnostima u poslovanju korejske kompanije "Jura", koja je dva automobila poklonila Inspekciji rada, Vulin je naveo da se to dogodilo 2013. godine.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи