Dosta je bilo: Mandatar treba da se uozbilji

Pokret "Dosta je bilo" pozvao je mandatara za sastav nove Vlade Srbije Aleksandra Vučića "da se uozbilji" i odmah predloži Skupštini Srbije program i sastav Vlade ili raspiše nove izbore i omogući da profunkcionišu institucije sistema.

Aleksandar Vučić je danas potvrdio sve na šta je pokret "Dosta je bilo" upozoravao od kako su završeni izbori, dodaje se u saopštenju.

Izbori su označili početak kraja Vučićevog režima, mandatar je slab i pritisnut brojnim ucenama "tajkunsko-kriminalno-političkih klanova" i velikim apetitima koalicionih partnera, koje nije u stanju da zadovolji i da će imati problem da napravi Vladu, podseća Pokret.

Mandatar je danas priznao da možda neće biti sposoban da formira vladu i iznenada najavio da je može formirati "neko drugi", koga će on predložiti.

Pokret "Dosta je bilo" smatra da izjava Vučića otvara prostor i za spekulacije da je mandatar u velikom strahu da Srpska napredna stranka stoji pred gubitkom predsedničkih i beogradskih izbora i da pokušava da pronađe način da to spreči time što će se sam kandidovati.

Sadašnji predsednik ne želi sam da podnese ostavku i povuče se, tako da mandataru ostaje kupovina vremena sa novom najavom formiranja vlade u sred Olimpijskih igara, dodaje se u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи