Vulin: Rehabilitacija fašističke politike

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin istakao je, povodom poništavanja presude kardinalu Alojziju Stepincu, da oni koji su to uradili hoće da rehabilituju fašističku politiku.

Aleksandar Vulin je, komentarišući taj događaj, rekao i da se na taj način poručuje da jasenovačke jame i jame Jadovna nisu bile dovoljno pune. Pretpostavljam, kaže Vulin, da oni koji su to uradili na kraju hoće da rehabilituju NDH.

"Ne možete rehabilitovati Stepinca, a ne rehabilitovati zločine u Jasenovcu. Ne možete rehabilitovati Stepinca, a ne rehabilitovati ustaški pokret. Ne možete rehabilitovati Stepinca, a ne reći da je NDH bila istorijska težnja hrvatskog naroda", rekao je Vulin.

Podsetio je da je Stepinac, kojeg je nazvao, "vikarom ustaške vojske", vodio 1.770 dokazanih sveštenika koji su učestvovali u zločinima i ubistvima, koje je sprovodila NDH.

"U Jasenovcu su svi bili nevini, u Blajburgu nije bio niko, pa nije ni Stepinac", zaključio je Vulin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи