Srpski zvaničnici uputili telegrame saučešća povodom napada u Minhenu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić i predsednica skupštine Maja Gojković uputili su telegrame saučešća nemačkim zvaničnicima povodom napada u Minhenu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća predsedniku SR Nemačke Joahimu Gauku, porodicama nastradalih i građanima Nemačke.

"Sa velikom tugom i bolom smo primili vest o terorističkom napadu u Minhenu u kome je stradao veliki broj nedužnih građana.

Duboko nas je potresao ovaj bezumni čin koji je još jednom jasno pokazao da terorizam nema granica i da je neophodno da se cela međunarodna zajednica najhitnije udruži u borbi protiv ovog najvećeg zla današnjeg vremena kako bi se obezbedili mir, bezbednost i stabilnost u svim zemljama sveta", naveo je Nikolić u telegramu.

Izrazio je uverenje da će Nemačka preduzeti sve kako bi se sprečilo da se ovakvi akti terorizma ponove bilo gde u svetu, ističući da je Srbija spremna da u borbi protiv terorizma da svoj pun doprinos.

"U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, Vama i porodicama nastradalih upućujem izraze najdubljeg saučešća. Ranjenima u ovom brutalnom napadu želimo brz oporavak", navodi se u telegramu. 

Aleksandar Vučić je u telegramu upućenom nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i bavarskom premijeru Horstu Zehoferu naveo: "Užasnula nas je vest o napadu u Minhenu, koji ne samo da je odneo nevine živote, nego nas je i ponovo upozorio da mržnja i nasilje mogu da se pojave svuda i uvek".

Vučić je istakao da će Srbija u zaštiti porodičnih, kulturnih i civilizacijskih vrednosti koje delimo uvek biti na istoj strani sa Nemačkom i nemačkim narodom i ako, kao mala zemlja, može u tome da pomogne, Srbija je spremna da pruži podršku i pomoć.

"U ime Vlade Srbije i svoje ime, porodicama i prijateljima poginulih, kao i Vama i Vašoj Vladi, upućujem izraze najdubljeg saučešća, a povređenima želje za brz oporavak", navodi se u telegramu saučešća premijera Vučića.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković je u telegramima saučešća predsednicima Bundestaga i Bundesrata Norbertu Lamertu i Stanislavu Tilihu da nas je duboko potresla vest o užasnom napadu u Minhenu, u kome su život izgubili nedužni ljudi.

"U ovom teškom trenutku izražavamo punu solidarnost sa nemačkim narodom i iskrenu posvećenost u suprostavljanju nasilju i bezumlju i odbrani zajedničkih vrednosti", navodi u telegramu.

U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća i vama i porodicama nastradalih, uz nadu da će se povređeni što pre oporaviti, poručila je Maja Gojković. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво