Dačić: Priznanje Kosova posledica pritisaka

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je Surinam 106. država u svetu koja je priznala nezavisnost Kosova, napominjući da je to, nažalost, posledica velikih pritisaka koje sponzori kosovske nezavisnosti vrše na zemlje koje nisu to do sada učinile, naročito posle poraza u Unesku.

Sve zemlje koje to čine moraju biti svesne da je to akt protiv teritorijalnog integriteta Srbije, koji ugrožava i dijalog u Briselu, navodi se u pisanoj izjavi Dačića.

Ovde nije najbitniji Surinam, naglasio je Dačić, već činjenica da iza leđa Srbije pojedine uticajne zemlje vrše pritisak za priznanje Kosova.

"To će svakako ostaviti trag na naše bilateralne odnose sa tim zemljama. Inače, i u ovoj prilici, kosovske vlasti ne mogu bez laži. Surinam je 106. zemlja koja je priznala nezavisnost Kosova, a ne kako predsednik Kosova Hašim Tači kaže, 111", naglasio je Dačić.

Vlada Srbije nastaviće svoju principijelnu politiku da je spremna da sva otvorena pitanja rešava dijalogom, ali da nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, jer je to duboko protivno međunarodnom pravu, poručio je Dačić, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Nešto ranije kosovski zvaničnici objavili su na društvenim mrežama da je Surinam priznao nezavisnost Kosova.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се