Božović: Krivična ili politička odgovornost Malog

Šef odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Beograda Balša Božović kaže da gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ako je znao za dešavanja u Hercegovačkoj ulici u noći 24. aprila, mora krivično da odgovara, a ukoliko nije znao onda bi trebalo da odgovara politički.

Božović je rekao da je Mali morao da zna šta rade službe kojima on direktno rukovodi.

"Dakle, u jednom slučaju smena, u drugom slučaju ostavka. Mi moramo da stavimo tačku na slučaj Siniša Mali, kako bismo smirili javnost i kako bi se građani Beograda osećali dostojanstveno u svom gradu", rekao je Božović novinarima u Skupštini Beograda.

Naglasio da je protest Inicijative "Ne da(vi) mo Beograd", uoči početka sednice, logično posledica bežanja od odgovornosti, na šta je DS, kako je rekao, ukazivala mesecima.

Božović smatra da od vlasti zavisi da li će se ubuduće dijalog voditi kroz institucije ili će ga svojim političkim činjenjem vratiti na ulicu, a tako se, dodao je, vraćamo u vreme mitinga i kontramitinga.

"Drago mi je što je i sam gradonačelnik shvatio da je odgovoran, ali nisam video na koji način će on tu svoju odgovornost da sprovede u delo, da li ostavkom ili će pozvati odbornike da ga smene", rekao je Božović.

Božović je rekao da je gradonačelnika Beograda premijer označio kao osobu koja je najodgovornija za ono što se dogodilo u noći 24. aprila, kada su, kako je istakao, bespravno rušeni objekti u Savamali, kidnapovani ljudi i izvršeno nekoliko krivičnih dela.

Istakao je da je DS do sada prikupio više od 50.000 potpisa za smenu Malog i da će se sa time nastaviti.

Na početku sednice, Božović je predložio da se raspravlja o odgovornosti Siniše Malog za rušenje u Savamali, što odbornici nisu prihvatili.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара