Keri čestitao Vučiću otvaranje poglavlja

Premijer Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, koji je pozdravio konstruktivnu ulogu Srbije u jačanju regionalne saradnje. Vučić zahvalio Keriju na jasnoj američkoj podršci na evropskom putu Srbije, posebno u procesu otvaranja poglavlja 23 i 24. Vlada Srbije neće davati dodatne izjave o nadležnosti suda za ratne zločine, saznaje RTS.

Premijer Aleksandar Vučić u Briselu boravi danas i sutra, gde će učestvovati na Trećoj međuvladinoj konferenciji EU i Srbije, na kojoj se očekuje otvaranje pregovaračkih poglavlja 23 i 24.

Vučić se sastao u Briselu sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, koji mu je, saznaje Tanjug u diplomatskim izvorima, čestitao na otvaranju pregovaračkih poglavlja i, kako je saopšteno, na regionalnoj politici i saradnji.

Američki državni sekretar pohvalio je politiku regionalne stabilnosti koju vodi Vlada Srbije i zatražio od premijera Vučića da, u procesu pomirenja među narodima Zapadnog Balkana, nastavi sa aktivnim i iskrenim odnosom, koji je u smirivanju tenzija u tom delu Evrope pružio značajne rezultate.

Vučić i Keri su razgovarali o unapređenju inače dobrih bilateralnih odnosa između Republike Srbije i SAD, a tom prilikom je, kako je istaknuto u saopštenju iz kabineta premijera Srbije posle sastanka, ukazano na činjenicu da za to postoji obostrana spremnost. 

Premijer Vučić je zahvalio Keriju na jasnoj i nedvosmislenoj američkoj podršci na evropskom putu Srbije, posebno u procesu otvaranja poglavlja 23 i 24.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnica državnog sekretara SAD Viktorija Nuland. 

Vučić se pored američkog državnog sekretara Džona Kerija, sastao i sa novim šefom britanske diplomatije Borisom Džonsonom i austrijskim ministrom Sebastijanom Kurcom.

Boris Džonson takođe je premijeru Srbije čestitao na otvaranju pregovaračkih poglavlja. Vučić je na svom Tviter nalogu napisao da je Džonson čestitao na važnom danu za Srbiju.

Vučić će takođe imati bilateralne susrete sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom i visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара