Živković: Po kom osnovu Srbija prima zatvorenike iz Gvantanama

Narodni poslanik i predsednik Nove stranke Zoran Živković upitao je premijera Srbije Aleksandra Vučića po kom osnovu Srbija prima pritvorenike iz zatvora Gvantanamo.

Zoran Živković je premijera upitao po kom zakonu, članu Ustava RS ili međunarodnom pravnom dokumentu, Republika Srbija prima dvojicu pritvorenika, Muhamadija Davlatova i Mansura Ahmeda Sada el Dajfija, iz američkog vojnog zatvora Gvantanamo, navodi se u saopštenju Nove stranke.

Vučić je ranije, govoreći o prebacivanju dvojice zatvorenika iz Gvantanama u Srbiju, rekao da je to učinjeno na osnovu saradnje sa SAD, Ustava Srbije i brojnih bilateralnih sporazuma sa tom zemljom.

Premijer je podsetio da su građani Srbije pod oružjem, na osnovu raznih sporazuma, u Libanu, na Kipru, u Somaliji, Centralnoafričkoj Republici.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се