SRS: Goran Hadžić još jedna žrtva Haškog tribunala

Srpska radikalna stranka izrazila je "najiskrenije žaljenje" povodom smrti optuženika Haškog tribunala i nekadašnjeg predsednika nekadašnje Republike Srpske Krajine Gorana Hadžića.

"Goran Hadžić je pred Haškim tribunalnom nepravedno optužen za progon Hrvata na rasnoj, verskoj i političkoj osnovi, a suđeno mu je na osnovu falsifikovanih dokaza i iskaza lažnih svedoka", ocenila je SRS u saopštenju.

Oni su dodali da se Hadžić tokom rata herojski borio za srpske nacionalne interese, a da je borbu nastavio u Haškom tribunalu, "gde je neadekvatno lečen".

"Hadžića je pobedila bolest, ali je umro kao heroj, nepobeđen u neravnopravnoj borbi sa antisrpskim Haškim tribunalom", saopštio je SRS.

Srpska radikalna stranka izrazila je i saučešće porodici, prijateljima i svima koji su poznavali Hadžića, kao i zahvalnost za njegov "neizmeran doprinosa u borbi za očuvanje Republike Srpske Krajine".

Goran Hadžić, koga je Haški tribunal u arpilu 2015. godine pustio na privremenu slobodu iz zdravstvenih razloga, umro je u utorak uveče u Novom Sadu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије