Joksimović: Građanima približžiti prednosti evropskih integracija

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović istakla je u razgovoru s delegacijom grupe "Prijatelji Srbije" u Evropskom parlamentu, da je neophodno građanima približiti prednosti evropskih integracija, te da je u tom smislu važno da budu upoznati sa svim segmentima tog procesa i prednostima koje donosi.

Sagovornici su se složili da otvaranjem poglavlja nastupa značajna faza implementacije usvojenih standarda i dalji rad na reformama, koje su od suštinskog značaja za dalji napredak zemlje u evropintergacijama.

Evropski parlamentarci su istakli da je značajno što je Vlada Srbije svrstala evropske integracije u važan deo unutrašnje razvojne politike države, dok je Joksimović naglasila da je Vlada otvorena za svaku vrstu dijaloga, smatrajući da je to dobro za državu.

Ministarka je poručila da je neophodno dalje razvijati komunikacionu strategiju o evropskim integracijama, pošto je, kako je navela, Vlada jasno pokazala da ovaj proces mora da bude transparentan i da građani moraju biti upoznati sa svim njegovim segmentima i prednostima koje donosi.

Grupu "Prijatelji Srbije" predvodio je njen predsednik Emilijan Pavel, a članovi sa kojima je ministarka razgovarala o koracima koji će uslediti nakon otvaranja poglavlja 23. i 24 i u nastavku reformskog procesa, izrazili su spremnost da aktivno učestvuju u jačanju odnosa Srbije i EU i promovisanju evropskog puta Srbije. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво