Miščević o daljim koracima u evrointegracijama

Pregovaračke pozicije EU za poglavlja 23 i 24 se prave na osnovu akcionih planova i pregovaračke pozicije Srbije za ta poglavlja, te nam nikada nisu mogle biti "prevelika tajna", izjavila je šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević.

Govoreći o narednim koracima u vezi sa otvaranjem poglavlja 23 i 24, Miščevićeva je novinarima u Kovačici rekla da se u pregovaračkim pozicijama EU nalaze prelazna merila koja će sada biti naredni korak praćenja Srbije.

Naglašava da će Srbija, nakon što je na sastanku Komiteta stalnih predstavnika na nivou ambasadora bez rasprave prihvaćena pregovaračka pozicija EU, dobiti poziv za održavanje međuvladine konferencije na kojoj će se Srbija saglasiti sa pregovaračkim pozicijama EU.

Prema njenim rečima, međuvladina konferencija ne menja situaciju u vezi sa sprovođenjem akcionih planova za poglavlja 23 i 24.

Podsetila je da je već objavljen prvi izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za poglavlje 23, te da će uskoro biti formiran i mehanizam za sprovođenje Akcionog plana za poglavlje 24.

Miščević je u Kovačici prisustvovala sastanku povodom preuzimanja predsedavanja EU od strane Slovačke, na kojem su bili i ambasadori država članica EU, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport i direktor vladine Kancelarije za evropske integracije Ksenija Milenković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво