Vučić: Ako promašimo put ka EU, Srbija će ići u pogrešnom pravcu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u intervjuu za nemački "Bild" da je tokom predizborne kampanje ponovio hiljadu puta da je strateški cilj Srbije Evropska unija i da su građani za to glasali.

"Pre dva meseca imali smo jednu vrstu referenduma, imali smo izbore i ubedljivo smo pobedili. U kampanji nisam lagao narod. Rekao sam im: da, želimo da očuvamo najbolje moguće odnose sa Rusijom, Kinom i Sjedinjenim Državama, ali naš strateški cilj je Evropska unija. Ponovio sam to hiljadu puta. Nema laži, nema nesporazuma i ljudi su glasali za to", rekao je Vučić u intervjuu za Bild.

"Moramo da zadržimo put ka EU. Ako ga promašimo, Srbija će ići u pogrešnom pravcu. To je to", istakao je premijer.

Na pitanje lista da li će doći dan kada će Srbija želeti da postane članica NATO-a, Vučić je rekao da "to nije jednostavno pitanje u Srbiji".

"Srbija ima dobre odnose sa NATO-om i imaće ih, to je moja politika. Ne želimo da imamo bilo kakve sukobe s NATO-om. O svemu ostalom odlučiće narod Srbije", rekao je premijer, preneo je Blic.

Vučić je, između ostalog, za nedeljno izdanje Bilda rekao i da Srbija neće održati referendum o EU.

"Moj odgovor na to je jasan: Neće biti referenduma bez obzira koliko postoji inicijativa za to", poručio je Vučić za nemački list.

Na pitanje da li predsednik Rusije Vladimir Putin koristi svoj uticaj u Srbiji da zagovara referendum o članstvu Srbije u EU, Vučić je odgovorio da ne zna ništa o Putinu, ali da zna da pojedine srpske stranke otvoreno pozivaju na to.

On je istakao da je bilo je dosta "glupih i opasnih" ideja u Srbiji i ocenio da ukoliko bi u Srbiji došlo do krize, to bi dovelo do krize u celom regionu.

"Stari sukobi bi mogli ponovo da se otvore", upozorio je Vučić.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи