Utvrđeni kandidati za Savet Radiodifuzne agencije

Goran Peković i Milovan Vitezović kandidati za članove Saveta Republičke radiodifuzne agencije, odlučio Odbor za kulturu i informisanje. Odbor utvrdio i liste kandidata iz redova poslanika za članove Programskog odbora Radio-televizije Srbije.

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje utvrdio je kandidate za Savet Republičke radiodifuzne agencije koje predlaže nevladin sektor, i listu kandidata za članove Programskog odbora Radiodifuzne ustanove Srbije iz redova poslanika.

Obe liste su prosleđene Skupštini na izjašavanje po hitnom postupku na prvoj narednoj sednici.

Odbor je od šest kandidata za Savet RRA, koje su predložile nevladine organizacije, skupštini na izjašnjavanje uputio pesnika Milovana Vitezovića i profesora Fakulteta dramskih umetnosti Gorana Pekovića. Parlement treba da izabere jednog od kandidata.

Pekovića je predložilo Međunarodno udruženje propagandista, a Vitezovića Kulturno-prosvetna zajednica Beograda.

Preostala četiri kandidata bili su Velimir Milošević (Savez izviđača Srbije i Ekopolis), Miljenko Dereta (Građanske inicijative), Rajko Đurić (Fondacija holokausta Roma), Božo Prelević (Fond za političku izuzetnost).

Izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji usvojenim krajem maja predviđeno je da ovlašćeni predlagači treba da se usaglase o najviše dva kandidata, a ukoliko to ne učine Odbor za kulturu i informisanje Skupštine sužava listu na dva kandidata.

Savet RRA ima devet članova koji su u prvom mandatu izabrani na četiri, pet ili šest godina, a koji se nakon toga biraju na rok od šest godina.

Na tekućoj sednici poslanici će odlučivati o izboru člana RRA koji predlažu novinarska udruženja. Na listi su Gordana Suša kao kandidat Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i Milan Bečejić, kandidat Udruženja novinara Srbije.

Odbor je utvrdio i liste kandidata iz redova poslanika za članove Programskog odbora Radio-televizije Srbije i uputio zahtev Skupštini da je potvrdi po hitnom postupku.

Predloženi su poslanici Dragoljub Mićunović iz poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju", Branko Ružić iz poslaničke grupe SPS-JS, Ivan Andrić iz LDP, Esad Džudžović iz poslaničkog kluba manjina, Željko Ivanji iz G 17 plus, Zoran Šami iz poslaničke grupe DSS-NS i Branislav Đokić iz SRS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво