Repčekova: Srbija se nije odazvala pozivu za neformalne sastanke u Briselu

Ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova izjavila je da se predstavnici Srbije nisu odazvali pozivu da prisustvuju neformalnim sastancima koje će Slovačka, kako predsedavajuća EU organizovati ovog meseca i na koje je pozvala i države kandidate.

U intervjuu za Politiku Repčekova je objasnila da osim zvaničnih sastanaka ministara EU, Slovačka kao predsedavajuća zemlja Savetom EU ogranizuje i neformalne sastanake, na koje je odlučila da pozove i predstavnike zemalja kandidata za članstvo.

"Jedan od sastanaka koje organizujemo u julu u Bratislavi je Savet EU za unutrašnje poslove i pravosuđe, a drugi je Savet za zaštitu životne sredine. I za jedan i za drugi poslali smo pozivnice nadležnim ministrstvima Srbije ali nismo nažalost, do današnjeg dana dobili odgovore," navela je ambasadorka.

Repčekova je povodom poziva šefa diplomatije Ivice Dačića na hitne konsultcije o spoljnopolitičkim potezima nakon odluke Brisela da ne budu otvorena poglavlja, rekla da ne vidi razlog za preispitivanje stava Vlade Srbije koji su u više navrata istakli zvaničnici Srbije, uključujući predsednika Tomislava Nikolića - da je prioritet Srbije punopravno članstvo u EU.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво